Nya webbplatser 23 februari

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 22 februari, 2021

Nu är det äntligen dags att sjösätta nya webbplatser för Lidköpings kommun.

– Det känns oerhört roligt att få publicera en servicewebb som utgår från besökarens perspektiv. Ambitionen är att det ska vara enkelt att hitta och använda våra självbetjäningstjänster. Vi har också förbättrat vår sökfunktion avsevärt då vi vet att många besökare går den vägen för att skaffa sig information, säger Anders Fyhr, Kontaktcenter- och kommunikationschef.

Det kommer även bli enklare att hitta öppettider, vi har en ny och förbättrad sorteringsguide och vi har skapat steg-för-steg-guider för olika processer som till exempel ”Så här gör du för att bygga ditt egna hus” eller ”Så här ansöker du om färdtjänst”.

Dessa steg för steg-guider, som vi kallar kundresor, är vi extra stolta över och ambitionen är att utveckla fler sådana över tid fortsätter Anders Fyhr.

Arbetet med den nya webben har utgått från Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, förslag och önskemål som kommit in via webbenkäter, statistik över besökta sidor och en omfattande omvärldsbevakning. 

Delwebbar

Förutom nya lidkoping.se har vi i linje med många andra kommuner valt att bygga så kallade delwebbar. Enkelt utryckt innebär det vi flyttar ut vissa verksamheter från lidkoping.se till egna webbplatser. Syftet är bland annat att ge verksamheter med specifika målgrupper möjlighet att profilera sig och renodla information. Hittills har De la Gardiegymnasiet och Räddningstjänsten Västra Skaraborg byggt delwebbar.

Delwebbarna är byggda på samma tekniska plattform och med samma grundstruktur som lidkoping.se. Att vi kan återanvända mallar och funktionalitet gör att vi i framtiden inte behöver bygga nya webbplatser från grunden utan kan fokusera på innehåll och funktioner vilket sparar både tid och pengar. Målsättningen är att kommunens samtliga webbplatser ska lyftas in i plattformen för att säkerställa att de uppfyller lagkraven på tillgänglighet.

– Samtliga webbplatser/delwebbar lanseras 23 februari. Lanseringen betyder inte att arbetet med webben är klart, däremot går det in i en ny fas då vi kommer få input från er användare avslutar Anders Fyhr.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan