Ny i Sverige

På Lidköpings stadsbibliotek finns böcker och annat material som kan hjälpa dig som är ny i Sverige. Vill du lära dig svenska kan du låna språkkurser, ordböcker och lättlästa böcker.

Informationsfilm om bibliotekets utbud

Språkstudio

I biblioteket finns en språkstudio som består av läroböcker i svenska som andraspråk och sex stycken Ipads med olika språkträningsprogram. Två surfplattor är fasta och finns vid hyllorna med mångspråksböcker. Övriga fyra surfplattor kan man låna i receptionen och använda på biblioteket. Det finns även hörlurar till samtliga Ipads.

Andra språk

På biblioteket finns även litteratur på andra språk. Det finns både barn- och vuxenböcker. Om böckerna inte finns på just ditt språk så beställer vi gärna hem. Det finns också en digital tjänst som heter Världens bibliotek. Där hittar du e-böcker och ljudböcker på andra språk än svenska. Skaffa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna. När du vill, så mycket du vill.

Läs mer hur du kan läsa e-böcker och lyssna ljudböcker på andra språk Länk till annan webbplats.

Kontakt

Rebecka Elofsson

Titel: Bibliotekarie

Enhet: Bildning

Tel: 0510-771060

E-post: Rebecka.Elofsson@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: